În curs de procesare...

Dictionar termeni

1.Sudura electrica manuala, in arc electric, cu electrod invelit ( MMA – Manual Metal Arc ), este cea mai veche procedura de sudura si se realizeaza prin topirea unui electrod metalic, acoperit cu un material de protectie ( flux ), in arc electric; procedeul are ca scop topirea acestui material si realizarea imbinarii pieselor prin inglobarea acestuia cu materialul de baza din care sunt realizate piesele. Avantajele acestei proceduri sunt : usurinta in executie, echipamente simple, robuste, usor de manevrat si intretinut, rapiditate in executie.
Dezavantaje : grad redus de utilizare a materialului de adaos, un nivel scazut al productivitatii, consum mai mare de energie sunt cateva dintre dezavantajele acestei tehnologii.

2.Sudura electrica cu sarma, in atmosfera de gaz protector ( MIG – MAG = Metal Inert Gaz – Metal Activ Gaz ) este o alta procedura de sudura electrica. Materialul de adaos este sub forma de sarma cilindrica, alimentata ritmic de un dispozitiv de avans, arcul electric fiind obtinut intre sarma si materialul de sudat.
Principalele avantaje sunt productivitatea sporita, costuri de exploatare reduse, sudura nu rugineste, aspect mai curat.
Dezavantajele sunt legate de investitia initiala mai ridicata, o oarecare dificultate de adoptare a procedurii si complexitatea invatarii acesteia. Dar trebuie mentionat ca dezavantajele sunt recuperate repede ca urmare a productivitatii ridicate.

3.Sudura electrica cu electrod de wolfram ( tungsten ), in atmosfera protectoare  ( WIG TIG = Wolfram Inert Gaz – Tungsten Inert Gaz ) este o procedura pretentioasa, mai dificil de asimilat, dar cu avantaje incontestabile privind calitatea si aspectul sudurii, ca si in ceea ce priveste rezistenta acesteia.
Investitia initiala mare, costurile de exploatare ridicate, ca si gradul ridicat de tehnicitate al echipamentului fac din acest procedeu unul dificil de asimilat, dar avantajele calitatii, durabilitatii si aspectului sudurii vor conduce la depasirea acestor retineri.

4.Sudura in puncte realizeaza imbinarea a doua sau mai multe elemente prin topirea si amestecul materialului din aceste elemente ca urmare a aplicarii unui curent punctiform, realizand astfel prinderea pieselor. Se aplica, cu precadere, la piese din table, unde nu se cere o etansare totala pentru a realiza imbinari rapide, dar solide.

 

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare nouă

Tastați caracterele pe care le vedeți în imaginea de mai jos.

Visa-Mastercard

Bricotools VisaMastercard

 

Comanda telefonic

Comanda rapida

TELEFON:

Vodafone

0747 016 956
0747 268 660
0747 101 566
0747 100 956

Romtelecom

021 684 6013

FAX:

031 817 2576

EMAIL:

vanzari@bricotools.ro
office@bricotools.ro
service@bricotools.ro

 

Sugestii si reclamatii

Daca aveti probleme legate de o comanda, care nu par a putea fi rezolvate prin email sau cu persoana cu care discutati, puteti lua legatura pentru o conciliere interna gratuita cu Dan Balan, tel. 0747016956 

conciliere@bricotools.ro 

 

Contul meu

Urmărire comandă(comenzi):

 

Comparare